S.T.E.M. voor leerkrachten

ontdek ons aanbod aan educatieve projecten en ondersteuning

Het Brussels S.T.E.M. platform doet, samen met OCB en de IT Garage, aan ‘teach the teacher’; het biedt leerkrachten de juiste methoden en technieken om leerlingen te inspireren.

Leerkrachten kunnen eveneens onze workshop "Werken met de S.T.E.M. KIT" volgen bij de IT Garage. Tijdens deze workshop wordt uitleg gegeven  over materialen, mogelijkheden en technieken om met de S.T.E.M. Klas-Kit aan de slag te gaan in je klas.

Maar wat is dat nu juist dit S.T.E.M. Klas-Kit project?

De S.T.E.M. KLAS-KIT past in een initiatief van de VGC en de organisatie STARTPROjecten om elke leerling van het 4de, 5de en 6de lager in Brussel kennis te laten maken met S.T.E.M.

Deze S.T.E.M. KLAS-KIT wordt gratis verdeeld in alle Brusselse basisscholen en omvat 4 projecten, waaraan telkens 3 leerlingen per project kunnen werken, die aanleunen bij Wetenschap, Technologie, Techniek en Wiskunde.

Scholen en leerkrachten kunnen op verschillend manieren deze KLAS-KIT aanvragen en gebruiken.

Leerkrachten kunnen eveneens een gratis workshop volgen om de inhoud van de klas-kit beter te leren kennen. Zie de datums en inschrijvingsformulier voor de workshops op de S.T.E.M. Kit pagina. 

bestel de S.T.E.M. kit of de uitbreiding inschrijvingen workshops